Pečené lilkové závitky
Postup přípravy
Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Rozložíme je na papírové utěrky, důkladně posolíme a necháme asi 30 min. „vypotit“. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme polovinu nahrubo nasekaného česneku, pak jej zalijeme rajčatovým pyré a necháme 15 minut probublávat, pak osolíme, opepříme, přidáme oregano a zbytek rozetřeného česneku. Vypocené lilky důkladně vysušíme papírovou utěrkou, osušené plátky potřeme olejem a upečeme v troubě na mřížce při cca 180°C asi 20 minut. Do upečeného plátku lilku postupně klademe špenát, mozarellu, šunku a na tenko nakrájené rajčata. Lilky zavineme a sepneme párátky. Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku a naskládáme plněné lilky. Zapékáme 20 minut při 180°C. Podáváme se salátem.
Vytisknout recept (PDF)