Kategorie receptů
Švestkové knedlíky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
186 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme doměkka, vychladlé oloupeme, nastrouháme, vmícháme polovinu másla, sůl, vejce a žloutek. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na čtverce. Vypeckované švestky položíme na těsto, pocukrujeme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky hodíme do mírně vařící vody asi na 10 minut. Strouhanku smícháme se skořicí a cukrem. V pánvi rozpustíme zbylé máslo a přidáme směs, kterou krátce opražíme a knedlíky v ní obalíme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
4 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
270 g
Cukr krystal
80 g
Žloutek
56 g
Švestky
1200 g
Skořice mletá 40 g
4 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
150 g