Kategorie receptů
Rýžová kaše
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
55 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rýži uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a přidáme mléko, vanilkový cukr a podusíme. Dále přidáme sladidlo, lehce osolíme a přimícháme želatinu. Rýži necháme vychladnout. Poté přidáme polovinu dávky nešlehané smetany a polovinu ušlehané smetany. Lehce promícháme, naplníme do misek a necháme vychladnout. Připravenou rýžovou kaši pokapeme džemem.
Vytisknout recept (PDF)Rýže dlouhozrnná 400 g
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Želatina potravinářská 20 g
16 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
400 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
25 g