Kategorie receptů
Pečená treska s rajčaty a česnekem v oleji
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tresku nakrájíme na jednotlivé porce. Omyjeme je a osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran rybu osolíme a opepříme.
Kouskem másla vymažeme zapékací mísu, do ní dáme tresku a 5 cherry rajčátek. Na tresku rozdělíme zbytek másla a rajčata posypeme solí a troškou cukru (získají pečením výraznější chuť). Nakonec do zapékací mísy dáme i pár stroužků naloženého česneku. Rybu dáme péct na cca 15 minut do vyhřáté trouby na 180°C s funkcí grill. Pak ji podáváme s vařenými bramborami, ale klidně i s rýží nebo kuskusem.
Vytisknout recept (PDF)
Rajčata
30 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
4 g
Bazalka čerstvá
5 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Cukr krystal
5 g
Treska ocasní část
400 g