Kategorie receptů
Cakes salés z dýně a tuňáka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do podlouhlé formy na pečení vložíme papír na pečení a namažeme, troubu předehřejeme na 180 °C. Prosijeme mouku a kypřící prášek, přidáme nakrájené ořechy, sýr a dýni na malé kostičky a dobře promícháme. Odložte. Ve druhé široké misce vyšleháme 3 vajíčka a sůl. Za stálého míchání přidáme olivový olej a mléko. Přidáme scezeného tuňáka a prosátou mouku, dobře promícháme. Vylijeme do formy na pečení, posypeme sezamem (25 g) a dáme péct na 45 – 50 minut při teplotě 180 °C.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
100 g
Jedlá sůl
3 g
Olivový olej
75 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
175 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
50 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
125 g
Vejce
150 g