Kategorie receptů
Špekový bezlepkový knedlík
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
82 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme na kostky nakrájené pečivo a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, petrželku, mouku, osolíme a necháme asi 15 minut odpočinout. Potom tvarujeme knedlíky, vaříme ve slané vodě 15-20 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Sádlo
40 g
Staročeská slanina 1,9 kg
200 g
Mouka pohanková nativní 400 g
240 g
Žemle v pečícím sáčku bez lepku B 240g
240 g