Kategorie receptů
Selská polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z másla a prosáté mouky připravíme zásmažku, zalijeme vlažným vývarem, přidáme pepř a pozvolna vaříme 20 minut. Ke konci varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme. Polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme na plátky nakrájené žampióny a opět povaříme. Nakonec dochutíme polévkovým kořením. Do hotové polévky vložíme v osolené vodě uvařené těstoviny. Ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Žampión zahradní 500 g
40 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
40 g
Polévkové bylinky
20 g
Pitná voda nesycená
720 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
130 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
15 g
Krajanka máslo 250 g
26 g