Kategorie receptů
Dančí kostky s krémovou kapustou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Listy kapusty nakrájíme na nudličky zhruba 1 x 5 cm, spaříme ve vroucí osolené vodě, schladíme a necháme osušit. V menším kastrole rozehřejeme máslo, přidáme kapustu a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat trochu drceného kmínu. Přidáme smetanu a vše necháme pomalu zredukovat na hustší konzistenci. Pokud máme možnost, přidáme trochu vývar nebo bujónu, kapusta bude mít výraznější chuť. Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s krémovou kapustou a houskovým knedlíkem.
Vytisknout recept (PDF)Kapusta biela
120 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
1 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
70 g
Krajanka máslo 250 g
5 g
Dančí kostky 300 g
300 g