Kategorie receptů
Hovězí tokáň
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Omyté hovězí maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme, osmažíme ji na dvou třetinách oleje, přidáme maso, osolíme, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Poté podlijeme vodou a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a podusíme doměkka. Paprikové lusky očistíme, umyjeme, nakrájíme na nudličky, společně osmahneme s rajčatovým protlakem na zbývajícím oleji a přidáme k masu. Dosolíme a vše společně podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
160 g
Paprika červená
160 g
Jedlá sůl
12 g
Hovězí přední
480 g
Pitná voda nesycená
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka pohanková nativní 400 g
18 g
Olej řepkový
45 g