Kategorie receptů
Kapučínový dort
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ušleháme máslo s cukrem. Ušleháme si vajíčka, vanilkový cukr, mouku a 1 lžíci studené kávy. Směs rozdělíme do dvou forem, o průměru 20 cm. Pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Buchtu necháme vychladnout. Jednu placku pomažeme čokoládovou pomazánkou a přiklopíme druhou plackou. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní 1 lžíci instantní kávy a polovinu sekané čokolády. Tímto krémem pomažwmw horní část dortu. Vršek dortu posypeme zbytkem sekané čokolády.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
100 g
Lipánek čokoládová pomazánka 150 g
50 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
100 g