Kategorie receptů
Jogurtová buchta s čokoládou bez lepku
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si uděláme sníh ze 3 bílků a špetky soli. Žloutky si ve druhé míse vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do směsi přimícháme bílý jogurt a pořádně prošleháme. Potom přidáme prášek do pečiva a univerzální směs. Podle chuti můžeme přidat i kousky čokolády. Na konec opatrně do těsta vmícháme pevný sníh. Směs si nalijeme do formy (vymazané a vysypané bezlepkovou moukou, nebo alespoň použijeme na dno a stěny olej ve spreji). Pečeme na 180 °C 45 minut a poté špejlovým testem ověříme, jestli je těsto upečené. Můžeme polít čokoládou a posypat kousky ořechů.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
150 g
Jedlá sůl
0.5 g
Vlašské ořechy jádra
40 g
Cukr krystal
150 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
6 g
Univerzální směs bez lepku 550 g
200 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g
Hořká čokoláda 100 g
100 g