Kategorie receptů
Dobošový řez
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
96 g
Doba přípravy
1 hodina

Postup přípravy
Ze surovin si vypracujeme hladké těsto ( 600 g hl. mouka, 140 g moučkový cukr, 2 vejce,140 g máslo, 200 ml mléka a kypřící prášek) a rozdělíme na 5 částí. Každé těsto rozválíme a upečeme na opačné straně plechu.
1 l mléka, 10 lžic hrubé mouky, 6 lžic krystal. cukru a vanilkový cukr uvaříme. Do horkého pudingu vmícháme kakao a čokoládu. 350 g másla vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme vychladlý puding na hladký krém. Natíráme a skladáme postupně jednotlivé pláty na sebe a vrchný plát protřeme a polejeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla).
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
600 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
520 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1200 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
140 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
100 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Přírodní kakao 70 g
20 g