Kategorie receptů
Pohankové ovocné knedlíky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
57 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tvaroh, část cukru (60g) a mouku zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je moc lepivé, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta odebíráme menší kousky, které zploštíme a zabalíme do nich vybrané ovoce. Takto nachystané knedlíky vaříme v mírně osolené vřící vodě, dokud nevyplavou. Hotové knedlíky posypeme mletým mákem a cukrem (40 g), polijeme máslem a můžeme servírovat. Můžeme také posypat strouhanyým perníkem nebo opraženou storuhankou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Jahody
300 g
Cukr moučka
100 g
Mouka pohanková nativní 400 g
120 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
50 g