Kategorie receptů
Špagetové cukety s houbami a mákem
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme ve spirulizéru špagety z 1 cukety a trochy soli. V míse promícháme ořechový nebo jiný olej (1/2 lžičky), balzamikový ocet (1/2 lžičky) nebo tamari a šťávu z citronu (1/2 lžičky) a přidáme najemno nakrájenou cibulku a bylinky, stroužek česneku, rajčata (3 kusy), olivy (3 kusy), houby (2 kusy) a půlka avokáda. Pokud chceme přidat svému jídlu maličko nasládlý tón, můžeme přidat trochu medu nebo agáve sirupu.
Z cuket vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme s omáčkou. Mícháme opatrně, aby avokádo zůstalo relativně v celku. Servírujte s jemně nastrouhaným paraořechem, posypané mákem a ozdobené snítkou tymiánu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Cuketa
100 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
1 g
Houby čerstvé
20 g
Citróny
2.5 g
Tymián čerstvý
1 g
Bazalka čerstvá
2 g
Koriandr čerstvý
1 g
Olivy zelené
10 g
Vlašské ořechy jádra
10 g
Ocet Balsamico
2.5 g
Avokádo
50 g
Směs ořechů
5 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
10 g
Lněný olej 250 ml
5 g