Kategorie receptů
Pikantní lečo s chorizem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme zeleninu. Omyté papriky nakrájíme na polovinu, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na půlměsíčky, lilek na kolečka. Cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a houby. Zamícháme, přidáme rajčata, cuketu, lilek a papriku a dusíme. Na jiné pánvi osmažíme nakrájené chorizo. Až je chorizo opečené přendáme do hrnce se zeleninou. Lečo dochutíme solí, pepřem, paprikou. Hotové lečo servírujeme posypané čerstvou pažitkou s opečenou bagetkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
200 g
Lilek
100 g
Paprika červená
100 g
Houby čerstvé
100 g
Pažitka
3 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pět pepřů 15 g
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Olej řepkový
20 g
Chorizo 1 000 g
180 g