Kategorie receptů
Chřestová pánev s bramborami, špekem a vejci
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 200°C. Dáme si vařit malé brambory ve slupce. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Chřest očistíme a odkrojíme dřevnaté spodky. Vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Scedíme a necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme bramborové plátky a ochutíme kořením. Vyndáme brambory do mísy. Slaninu osmažíme na pánvi do křupava. Slaninu vyndáme a necháme okapat na papírové utěrce. Brambory vrátíme do pánve, přidáme chřest a slaninu rozložíme na chřest. Vejce rozšleháme v hrnku a nalijeme do pánve. Pánev dáme na 10 minut do trouby. Osolíme, opepříme a servirujeme v pánvi.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Chřest zelený
600 g
Jedlá sůl
10 g
Staročeská slanina 1,9 kg
20 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Bylinkové máslo 30 g
2 g
Provensálské koření 15 g
3 g
Olej slunečnicový
15 g