Kategorie receptů
Zapečené brambory se zelím, klobásou a balkánským sýrem
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky. Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme. Pak přidáme na kostičky pokrájené klobásky, rajčátko, pokrájený sýr, pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zakysané zelí a vše promíchámé ještě jednou. Směs pak pokládáme na plech, vyložený pečičím papírem. Pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C - 250°C po dobu cca 40 -45 minut. Když je vše propečené a měkké, pak si zamícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory a ještě dopečeme asi 15 minut. Pak vypneme a necháme ještě pár minut v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1500 g
Rajčata
100 g
Jedlá sůl
3 g
Kmín celý
2 g
Petrželová nať
2 g
Pažitka
2 g
Cibulka jarní
60 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
360 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
500 g
Balsýr 200 g
100 g
Uherská klobása 280 g
280 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Kari 25 g
3 g