Kategorie receptů
Pečené batáty plněné cizrnou, špenátem a sýrem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Batáty omyjeme a osušíme. Rozkrojíme na polovinu a z každé strany potřeme olivovým olejem. Na plech pokládáme batáty na pečicí papír, řezem dolů, osolíme a pečeme při teplotě 200 °C asi 25–30 minut. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a po dobu 2 minut jemně osmažíme špenát a nakrájený česnek (2 stroužky). Přidáme cizrnu a dochutíme solí a pepřem. Odložíme stranou. Následně přidáme sýr feta a promícháme. Do upečených batátů lžičkou vydlabeme důlek a vložíme připravenou směs. Poté ještě pečeme cca 10–12 minut. Před podáváním ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
200 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
8 g
Olivový olej
50 g
Balsýr 200 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Batáty sladké
300 g