Kategorie receptů
Domácí hranolky
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupejme 6 velkých brambor typu C a nakrájíme na hranolky. Brambory dáme do studené vody asi na 30 minut odpočívat, pak je slijeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. V hlubší pánvi s množstvím oleje, aby byly hranolky ponořené, je pár minut předsmažíme, aby změkly. Pak je vyndáme na papírovou utěrku a necháme zcela zchladnout, klidně můžou odpočívat přes noc v lednici. Předsmažené hranolky dáme opět do pánve s olejem dosmažit dozlatova, když jsou hotové, důkladně je osolíme (můžete je lehce zakápnout vinným octem). Podáváme kečupem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
300 g
Jedlá sůl
5 g
BIO Ketchup 530 g
30 g