Kategorie receptů
Snídaňový slaný koláč bez lepku
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
Nejprve si připravíme linecké těsto podle návodu na krabičce. Jen do něj navíc přidáme lžičku soli a necháme chvilku odpočinout v lednici. Mezitím si osmažíme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Na kostičky nakrájíme i sýr a mozzarellu. V misce si rozmícháme vejce (4 ks) s mlékem. Osolíme a opepříme. Těsto si rozválíme a vložíme na dno kulaté formy. Propícháme vidličkou a vyložíme ho slaninou a sýrem. Poté vše zalijeme vejci a jemně promícháme. Pečeme na 180 °C, cca 30 minut nebo dokud není těsto zlatavé a náplň koláče ztuhlá.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
100 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
50 g
Olej slunečnicový
10 g
Krajanka máslo 250 g
100 g