Kategorie receptů
Selská omeleta
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky a zlehka je osmahneme na trošce oleje. Vejce rozšleháme, na jedno vejce přidáme 1 lžíci studeného mléka (omeleta je kypřejší), osolíme, opepříme a zalijeme brambory. Přidáme hrášek, sýr a necháme ztuhnout.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
40 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
60 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej řepkový
10 g