Kategorie receptů
Omeleta na mexický způsob
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampióny, osmažíme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme doměkka až do zhoustnutí směsi. Poté vmícháme jemně nakrájenou petrželku. Rozšleháme vejce s vodou, solí a pepřem, smícháme s polovinou sýra a na zbytku oleje připravíme omelety. Naplníme je rajčatovou směsí, přeložíme a na talířích posypeme zbývajícím sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Žampión zahradní 500 g
160 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej řepkový
40 g
Vejce
224 g