Kategorie receptů
Hranolky s vídeňskými párky s volským okem
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
20 minut

Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vysteleme pečícím papírem, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme 20-24 minut na střední příčce. Po 10-12 minutách hranolky otočíme. Párky nakrájíme na 2 cm kousky a 5 minut před koncem pečení je vložíme mezi hranolky Následně, když je ještě všechno horké, posypeme vrchní část strouhaným sýrem. Z vajíček připravíme volská oka a během smažení přidáme do bílku hrášek. Na talíře naservírujeme hranolky s párky a volskými oky.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jedlá sůl
1 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
50 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
100 g
Vídeňské párky 200 g
300 g