Chřest s vejci a koprovou omáčkou
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, necháme zpěnit a poté zasypeme moukou. Máslo s moukou (2 PL) ihned rozmícháme, ať se zbavíme hrudek, a dvě minuty provaříme. Přilijeme vývar, pečlivě promícháme a základ na omáčku vaříme 25 minut. Osolíme, opepříme a vlijeme smetanu do omáček. Přidáme ocet, cukr a necháme ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidáme kopr a pořádně promícháme. Vodu společně s vejci (8 ks) přivedeme k varu. Vaříme minutu, poté vypneme plamen a necháme 10 minut odpočinout. Po 10 minutách prudce zchladíme studenou vodou a vejce oloupeme. Očištěný chřest vhodíme na tři minuty do vroucí osolené vody. Uvařený chřest vložíme do předem připravené mísy s ledovou vodou. Bagetky upečeme dle návodu. Pak bagetky rozkrájíme na špalíčky a nasucho opečeme na pánvičce.
Vytisknout recept (PDF)