Kategorie receptů
Těstoviny s omáčkou pesto
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
57 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Dokud se uvaří, připravíme si omáčku pesto. Do kuchyňského mixéru s rotačním nožem dáme hrst piniových nebo kešu oříšky, které jsme si na sucho opražili na pánvi. Přidáme krst omyté a osušené bazalky, na plátky nakrájený větší česnek a rozmixujeme. Přilijeme citrónovou šťávu a postupně přiléváme olej dokud není směs hladká. Nakonec přidáme sůl, pepř a parmazán. Znovu promixujeme. Pokud se nám zdá pesto husté, můžeme ho rozředit olejem. Naopak, pokud je moc řídké, můžeme přidat ještě trochu parmazánu.
Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s omáčkou pesto. Ozdobíme lístky bazalky a hoblinami parmezánu.
Vytisknout recept (PDF)
Česnek
3 g
Jedlá sůl
4 g
Bazalka čerstvá
8 g
Olivový olej
50 g
Parmazán 100 g
50 g
Směs ořechů
20 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
10 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g