Kategorie receptů
Těstoviny s krevetami a česnekovým pestem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
77 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Mezitím důkladně omyjeme, oloupeme a očistíme krevety. Je důležité z každé krevety po naříznutí vyjmout střívko. Připravíme si marinádu z oleje ze sušených rajčat, česnekového pesta, zázvoru, soli a pepře. Do marinády dáme marinovat krevety. Po chvíli dáme krevety smažit na pánev, zprudka z obou stran. Těstoviny slijeme a promícháme je s nasekanými sušenými rajčata a orestovanými krevetami. Nakonec každou porci posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
5 g
Krevety vyloupané 150 g
80 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Zázvor mletý 20 g
3 g
Pesto z česneku s petrželí 170 g
10 g
EXCLUSIVE Sušená rajčata s bazalkou 210 ml
30 g