Kategorie receptů
Těstoviny s houbami a smetanou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
124 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Houby omyjeme ve vodě, necháme okapat, nekrájíme je. Na rozpálenou pánev dáme (přepuštěné) máslo a začneme restovat cibulku. Přidáme houby a promícháme s cibulkou. Zalijeme dobrým bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté zmírníme plamen a přilijeme smetanu. Po chvíli míchání přidáme ještě 3 lžíce nastrouhaného parmezánu, osolíme, opepříme. Nakonec vše smícháme s hotovými těstovinami. Podáváme posypané parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
1 g
Houby čerstvé
200 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Parmazán 100 g
70 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
600 g
Pepř bílý mletý 25 g
0.5 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g