Kategorie receptů
Studený těstovinový salát s krevetami
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
121 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou. V pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme krevety cca 5 minut, dokud nejsou růžové, a necháme je vychladnout. Ve velké míse smícháme zakysanou smetanu (1/2 šálku), majonézu (2 šálky), křenovou omáčku, cibuli (2 polévkové lžíce červené strouhané cibule), osolíme a opepříme. Okurku a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, přimícháme orestované i vychlazené krevety a uvařené a vychlazené těstoviny. Vše dobře promícháme. Vložíme do lednice a před podáváním necháme alespoň hodinu odstát. Můžeme servírovat například na listech ledového salátu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
25 g
Okurka hadovka
100 g
Salát hlávkový
90 g
Jedlá sůl
8 g
Křen
20 g
Olivový olej
15 g
Krevety vyloupané 150 g
500 g
Celer řapíkatý
100 g
Majonéza Master 180ml
180 g
Kysaná smetana 15% 180 g
180 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g