Rýžové nudle s arašídovou omáčkou
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme tofu na nudličky a namarinujeme v jedné lžíci sojové omáčky. Nechte marinovat alespoň půl hodiny. Poté nudličky zasypeme bramborovým škrobem a na rozpálené pánvi se sezamovým olejem (1 PL) orestujeme dokřupava. Hotové tofu dáme do nerezové misky a přiklopíme, aby zůstalo teplé. Na pánvi na oleji osmažíme zeleninu. Zeleninu přidáváme podle tvrdosti. Nejprve restujeme nejtvrdší a postupně přidáváme měkčí druhy. Spolu se zeleninou přidáme i mix hub. Čerstvé houby přihazujeme ihned, sušené je dobré dopředu namočit (stačí 15 minut). Mezitím co se smaží zelenina, uvaříme si nudle dle návodu na obalu (v osolené vodě vaříme 4 – 6 minut) a připravíme si omáčku. V rendlíčku smícháme (rýžový) ocet (2 PL), sojovou omáčku (2 PL), cukr (4 ČL), máslo (4 ČL), vodu (2 PL), rozdrcený česnek a nasekanou chilli papričku a krátce prohřejte. Stačí jen dokud se nerozpustí cukr. Jakmile bude zelenina měkká, přihodíme uvařené nudle, tofu a krátce opražíme. Na závěr zalijeme omáčkou a můžeme servírovat. Pokrm ozdobíme pár arašídy a lístky koriandru.
Vytisknout recept (PDF)