Penne s tofu a avokádovou pastou
Postup přípravy
Penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy. Avokádovou pastu uděláme tak, že nakrájíme avokádo a dáme ho do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience (2 čajové lžičky bílého jogurtu, 2 čajové lžičky citronové šťávy, 1 polévková lžíce oleje, sůl a pepř) na omáčku a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme sójovou omáčku, pepř a sůl a promícháme. Následně do misky přidáme na kostky nakrájené tofu a znovu promícháme. Rozpálíme pánev a na mírném ohni restujeme tofu spolu s omáčkou z misky, dokud se tofu nezbarví dohněda. Do velké mísy přidáme k uvařeným penne orestované tofu spolu se sójovým výpekem, avokádovou pastu a vše promícháme. Do avokádové pasty můžeme přidat i 1 čajovou lžičku tebi.
Vytisknout recept (PDF)