Kategorie receptů
Zeleninové mini quiche
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
58 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Těsto: Z mouky a studeného másla nakrájeného na kousky připravíme za použití elektrického mixéru těsto. Jakmile se suroviny spojí v hrudkovitou směs, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto. Pokud je to nutné, zpracujeme těsto rukama. Hotové těsto si položíme na vál vysypaný moukou a vyválíme na tenký plát. Vykrojíme 24 koleček o průměru cca 9 cm. Kolečka vložíme do formy na muffiny a jemně vmáčkneme dovnitř. Náplň: Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a smícháme s tuňákem a strouhaným ementálem. Takto připravenou směs vložíme do připravených košíčků z těsta. Smícháme vejce, smetanu a Podravka přísadu Středomořskou. Směs klademe jako poslední vrstvu na náplň. Nakonec posypeme strouhaným parmezánem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut.
Vejce
50 g
Jedlá sůl
2.5 g
Cibulka jarní
80 g
Parmazán 100 g
30 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
160 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
270 g
Krajanka máslo 250 g
130 g
Podravka Natur přísada do jídel Středomořská 100 g
5 g