Kategorie receptů
Zapečené bagetky s česnekovým pestem, sušenou šunkou a mozarellou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Bagety připravíme podle receptu.
Bagetu nakrájíme na plátky a jednotlivé krajíčky rozložíme na suchý plech. Každý plátek namažeme Česnekovým pestem (ale klidně můžete použít pikantní pastu z papriček jalapenos nebo jiné pesto). Bagetky necháme z vrchu opéct v troubě do křupava.
Nyní plech vyndáme z trouby a položíme na každou bagetku plátek sušené šunky a kousek sýru mozarella.
Bagetky nyní dáme krátce zapéct zpět do trouby. Podáváme je horké s čerstvou bazalkou pár kapkami olivového oleje.
Vytisknout recept (PDF)
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
5 g
Pršut pečeně krájený 75 g
50 g
Vícezrnné bagety v pečícím sáčku bez lepku B 270 g
270 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
100 g