Kategorie receptů
Slaný koláč s lososem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
100 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru (1 ČL) a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s moukou, majolkou, vejcem a solí (1 ČL). Těsto důkladně promícháme a necháme v teple 30 minut kynout. Špenát ochutíme solí a jemně nastrouhaným česnekem (2 stroužky). Lososa a žampióny (3 ks) nakrájíme na kousky a přidáme provensálské bylinky. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na pekáč s pečícím papírem. Okraje těsta pečlivě vymačkáme do zvedlých okrajů. Na připravené těsto rozetřeme špenát. a přídáme kousky lososa a žampiónů. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
6 g
Žampión zahradní 500 g
80 g
Špenátové listy
100 g
Losos obecný 250 g
200 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Cukr krystal
6 g
Provensálské koření 15 g
6 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
150 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
40 g