Kategorie receptů
Pomazánka z červené čočky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Čočku uvaříme ve vodě ochucenou zeleninovým bujónem téměř do měkka, přebytečnou vodu scedíme a dáme do misky. Mezitím si na pánvi do zlatova zpěníme pórek, nastrouhanou mrkev a celer. Orestovanou zeleninu přidáme k čočce společně s máslem a lžičkou hořčice. Rozmixujeme nebo vyšleháme téměř do hladka. Nakonec dochutíme solí, případně špetkou majoránky. Podáváme s pečivem.
Mrkev
40 g
Pórek
30 g
Celer
20 g
Jedlá sůl
4 g
Hořčice plnotučná 100 g
7 g
Majoránka 7 g
1 g
Olej slunečnicový
10 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
5 g
Krajanka máslo 250 g
10 g