Kategorie receptů
Pomazánka z avokáda a vajec
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
2 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Avokádo (2 ks) rozřízneme napůl, vyjmeme pecku a vydlabeme lžící dužinu lžící. vejce si uvaříme natvrdo. Pak vejce oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulky (2 ks) omyjeme a nakrájíme, zelenou část si necháme stranou na dozdobení. Pažitku nakrájíme najemno. Do mixéru dáme avokádo, vejce, bílou část cibulky, zakysanou smetanu (2 PL), hořčici (1 KL), citrónovou šťávu z půlky citrunu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, jemně vmícháme část pažitky a část cibulové natě. Mažeme na krekry, dozdobíme zbylou pažitkou a zelenou částí jarní cibulky a špetkou chilli.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jedlá sůl
1 g
Citróny
20 g
Paprika červená chilli
0.5 g
Pažitka
3 g
Cibulka jarní
20 g
Avokádo
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
30 g
Hořčice plnotučná 100 g
6 g