Kategorie receptů
Sýrová roláda
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie (nakládaná) a česneku (dle chiti). Pak připravíme plátky sýra – eidam rozložíme na kus alobalu pravidelně do tvaru obdélníku tak, aby se 1 cm překrýval. Plátky eidamu s alobalem dáme na plech a necháme v troubě na chvíli rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychladnout, na něj rozprostřeme šunku a natřeme připravenou směsí sýrů. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. Roláda nemusí mít pouze česnekovou příchuť, ale například křenovou. Do sýrového krému můžete přidat suroviny podle vlastní fantazie (salám na nudličky nebo kolečka, párek, hermelín atd).
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
400 g
Kapie červená
100 g
Uherská klobása 280 g
50 g
Choceňské Tradiční Pomazánkové 200 g
200 g