Kategorie receptů
Středomořské plněné okurky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse vše mimo okurek smícháme (½ malé červené cibule, nakrájené najemno, ½ červené papriky, nakrájené najemno, 1 rajče, jen dužina, nakrájená najemno, 1/8 hrnku (černých) oliv, nakrájených, ¼ lžičky sušeného oregána, 1/8 hrnku sýru feta, nadrobeného, ¼ hrnku petrželky, nasekané, šťáva z 1 citronu, ½ lžíce citronové kůry, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř)
Okořeníme solí a pepřem dle chuti. Okurky (2 ks) oloupeme ve střídavých pruzích. Odkrojeme konce okurek. Okurky nakrájíme na špalíčky vysoké asi 4 cm. Vydlabeme vnitřek a naplníme připravenou směsí.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Okurka hadovka
200 g
Paprika červená
50 g
Rajčata
40 g
Jedlá sůl
1 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
40 g
Olivový olej
15 g
Olivy zelené
20 g
Balsýr 200 g
30 g
Oregano 10 g
2 g