Kategorie receptů
Těstoviny na sladko s broskvemi
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
122 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci smícháme 500 ml vody s mlékem, jemně osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vložíme farfalle. Uvaříme. Hotové slijeme, necháme okapat a promícháme se lžící másla. V míse smícháme jogurt s vanilkovým cukrem a vmícháme těstoviny. Kompot scedíme, velké půlky broskví překrojíme, část rozložíme na talířky a část odložíme na později. Do šťávy z kompotu zamícháme škrob, povaříme do zhoustnutí. Pak přelijeme ovoce na talířcích. Na ovoce navršíme těstoviny a navrch položíme zbylé měsíčky broskví. Posypeme je strouhanou čokoládou a nasekanými oříšky. Ozdobíme snítkou máty nebo meduňky.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Máta peprná
4 g
Vlašské ořechy jádra
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
300 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
150 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
400 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Broskve půlené ve sladkém nálevu 500 g
700 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
15 g