Kategorie receptů
Tapiokový dezert
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. (Sojové nebo rýžové) mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru (4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru). Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Jahody
50 g
Cukr krystal
40 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Borůvky
50 g
MEGGLE Trvanlivé bezlaktózové mléko plnotučné 1 L
600 g