Kategorie receptů
Skořicová rýžová kaše s jablkem
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme rýži. Vyjmeme ji z obalu a proplachujeme pod studenou tekoucí vodou po dobu jedné minuty. Do kastrůlku vlijeme mléko a na mírném ohni jej ohříváme, dokud se nezačne lehce vařit. Následně do kastrůlku přidáme rýži, dvě špetky krupice a vše pečlivě promícháme. Vaříme do té doby, než bude mít kaše požadovanou konzistenci. Na závěr kaši dochutíme stévií, promícháme a servírujeme ji posypanou skořicí a ozdobenou plátky jablka. Pokud chceme kaši co nejjemnější, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Jablko můžeme také nakrájet na kostičky a vmíchat přímo do kaše.
Vytisknout recept (PDF)Skořice mletá 40 g
5 g
KRUPICE bez lepku 500 g
20 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
150 g
Jablka červená
85 g
Slim Pasta® Rýže 270 g
270 g