Kategorie receptů
Pralinky z kokosové rýže na mangovém pyré
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
47 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rýži necháme na 30 minut změknout v teplé vodě. Poté rýži scedíme a prsty rozmělníme. Mléko, kokosové mléko a cukr (3-4 PL) povaříme. Přidáme rýži a cca. 30 minut za stálého míchání vaříme na nejmenším plamenu, dokud nevznikne kašovitá hmota. Z vychladlé hmoty vyrobíme navlhčenýma rukama kuličky a ty pak obalíme v kokosové moučce. Plátky manga scedíme, pomocí mixéru zpracujeme, až vznikne viskózní hmota a přidáme trochu citrónové šťávy. Dřeň z manga nalijeme na prostředek talíře, na ni servírujeme rýžové kuličky.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
10 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
300 g
Cukr krystal
60 g
Mango
100 g
Kokos
20 g