Kategorie receptů
Perník s vlašskými ořechy
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse promícháme mouku, prášek do perníku, cukry, kakao (30 g) a sůl, přidáme vejce, olej a mléko a šlehačem promícháme. Poté vmícháme nasekané ořechy. Pokud je těsto tužší, přilijeme mléko, aby se těsto lilo dobře na plech.
Těsto nalijeme na plech (menší než klasický) vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 min při 180°C.
Než perník vychladne, připravíme si polevu: Smícháme máslo, cukr moučkový, kakao (30 g) a horkou vodu.
Pokud horká voda nerozpustí máslo, dáme misku na chvíli do vodní lázně.
Polevou natřeme perník a povrch posypeme kokosem.
Vlašské ořechy jádra
110 g
Holandské kakao 100 g
60 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Pitná voda nesycená
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
160 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
30 g
Kokos strouhaný
30 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
280 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Olej slunečnicový
110 g
Vejce
50 g