Kategorie receptů
Ovesná kaše se švestkami a podmáslím
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mléko v hrnci přivedeme k varu, přisypeme ovesné vločky (15 PL) a vaříme asi 3 až 5 minut. Poté kaši krátce rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše bude krásně nadýchaná a jemná. Stáhneme z plotny a přilijeme podmáslí. Promícháme, ochutíme medem a skořicí. Na závěr přidáme na půlky nakrájené švestky.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeské podmáslí kysané 0,5 % 1000 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
400 g
Švestky
100 g
Skořice mletá 40 g
8 g
Včelí med luční 250 g
25 g