Kategorie receptů
Letní jahodové osvěžení
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
10 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme jahody a přidáme je do hrnce spolu s cukrem (3 balíčky vanilkového cukru), pomerančovou šťávou, kůrou a vodou (1/4 šálku). Ohříváme 15-20 minut, jahody zároveň rozmačkáme vidličkou, až se vytvoří hustá směs.
Hrnec odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. V případě potřeby dosladíme medem.
Vychlazenou směs přelijeme do mixéru, přidáme Cottage a část smetany. Abyste dosáhli požadované konzistence, postupně přidáme všechnu smetanu.
Nejlépe chutná hodně vychlazená, ozdobená čerstvou mátou.
Vytisknout recept (PDF)Máta peprná
5 g
Jahody
750 g
Pomeranče
50 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Včelí med smíšený luční 250 g
10 g