Kynuté malinové knedlíky s malinovou šlehačkou
Postup přípravy
Droždí rozmícháme s cukrem (30 g), rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a rozmícháme. Vznikne nám kvásek, který necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a znovu dáme vykynout. Těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Poté do těchto čtverců vložíme maliny, které pečlivě zabalíme a necháme ještě jednou vykynout. Vykynuté knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 10-12 minut. Po uvaření ihned propíchneme, aby mohla uniknout pára a knedlíky se nesrazily. Posledním krokem je příprava smetany, kterou stačí vyšlehat dotuha a jemně do ní vmíchat pyré, popřípadě dosladit moučovým cukrem. Knedlíky se podávají zalité smetanou, případně je můžeme posypat skořicí nebo kakaem.
Vytisknout recept (PDF)