Kategorie receptů
Jáhlová kaše s ovocem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
103 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Jáhly vsypeme do hrnce a třikrát spaříme horkou vodou (aby ztratily svou hořskost). Spařené jáhly zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou. Uvařenou jáhlovou kaši osladíme medem, dochutíme skořicí a rozdělíme do čtyř vyšších pohárů. Z třešní a cukru uvaříme omáčku, kterou přelijeme jáhlovou kaši. Servírujeme posypané mandlovými lupínky.
Třešně
200 g
Mandle jádra 200 g
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
800 g
Cukr krystal
100 g
Skořice mletá 40 g
3 g
Lagris jáhly 500 g
200 g