Kategorie receptů
Jablková žemlovka s Hraškou Vanilka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
151 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Hrašku rozmícháme s mlékem, přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Před koncem varu vmícháme cukr.
Jablka očistíme od jadřinců a nakrájíme na plátky.
Rohlíky nakrájíme na silné plátky a zalijeme vychladlým krémem z Hrašky a necháme krém vsáknout do veky.
Plech vytřeme olejem, dno pokryjeme polovinou namočených plátků rohlíků, kterou pokryjeme vrstvou nastrouhaných jablek, posypeme skořicí a spařenými rozinkami.
Jablka rovnoměrně pokryjeme druhou polovinou namočených plátků rohlíků a urovnáme. Máslo rozpustíme a pokropíme povrch žemlovky. Pečeme v mírně rozehřáté troubě do růžova.
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1000 g
Cukr krystal
100 g
Rozinky
50 g
Skořice mletá 40 g
2 g
Tmavý chléb trvanlivý bez lepku KB 650 g
500 g
Olej slunečnicový
20 g
Hraška Vanilka 250 g
100 g
Krajanka máslo 250 g
50 g