Kategorie receptů
Extra broskvové pyré
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
80
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na přípravu pyré vložíme vypeckované a oloupané broskve do většího hrnce. Pomocí ručního ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořicový cukr, rozkrojený vanilkový lusk, kyselinu citrónovou, želírovací cukr a důkladně smícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme minimálně 5 minut. Sebereme případnou pěnu, vybereme vanilkový lusk a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Vytisknout recept (PDF)Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
Broskve
1000 g
Kyselina citronová potravinářská
5 g
Vanilka 1 lusk
3 g