Kategorie receptů
Džem z lesního ovoce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce omyté, popřípadě nadrobno pokrájené ovoce. Přidáme vanilkový extrakt. Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme. Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
200 g
Cukr krystal
350 g
Borůvky
200 g
Maliny čerstvé
200 g
Ostružiny čerstvé
200 g
Rybíz červený
200 g
Vanilka 1 lusk
3 g