Kategorie receptů
Domácí borůvková zmrzlina
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do misky si připravíme jogurt s kousky borůvek . Přidáme nakrájené nebo rozmixované kousky čerstvého ovoce a zamícháme je do jogurtu. K jogurtu přilijeme acidofilní mléko. V případě potřeby dochutíme medem nebo javorovým sirupem. Rozmixujeme a směs vlijeme do vaničky či do zmrzlinových tvořítek. Vaničku vložíme do mrazáku asi na 4 hodiny. Před konzumací necháme takto vlastnoručně vyrobenou zmrzlinu lehce povolit.
Vytisknout recept (PDF)Acidofilní mléko plnotučné 3,6% 500 g
100 g
Borůvky
100 g
Med květový luční 900 g
10 g